gravatar

Nasyid Sekolah MMAS tercinta~

Bismillahirrahmaanirrahiim

Semalam bukak2 utube lepas baca status maisarah, lagu yang dia minat masa skolah menengah dulu


hehe, apapun, kenangan masa di MMAS dulu memang sangat2 berharga.. betulla apa yang senior n cikgu2 cakap, time nie la nak dapat benda2 nie.. nak kena senarai ke? malas ah.. jom layanz~~



















hmmm, kalau kump nasyid ppuan kat skolah ramai yang bersuara sedap, so tak de masalah sangat nak cari orang untuk jadi tekong [ketua] nasyid.. leh kitar2 lagi :P
cuma, kalau yang lelaki nie susah sikit nak jumpa.. dalam spuloh tahun, akan ada 1 batch yang bersuara sedap


dulu memang minat sangat ngan kump Sutera, generasi pastu yang len2 dalam 1 kump tu leh kira sapa yang nasyid bes.. huk3
cuma kesal sebab ada yang pandai nasyid tapi takmau join sebab malu.. tetiba bila nasyid buat reunen rupa2nya ada lagi yang bersuara bess


tapi, masa duk KMK, ada lagi yang suara sedap.. haa, rambang mata :P
rambang mata sebab taktau nak cakap yang mana suara paling sedap dalam kalangan imam n penasyid.. 
abaikan sajalah, niat bernasyid untuk berdakwah, bukan sebab nak menunjuk ke ape ke.. 
n suara imam yang boleh mebuatkan makmum cair, bak kata anis :))


n masa form 4 dulu, ada adik2 form 1 @ form 2 yang suara mereka lunak betul!
pernah skali saya gi asrama putera, nak jumpa ngan adik, saya suh salah sorang penasyid yang suara dia paling sedap [sebab dia tak matured lagi kot] utk dapatkan adik saya, bagus betul dak neh.. kecik2 dah jaga pandangan.. jadi malu den, walaupun dia a bit shorter than me, tapi still cakap tak pandang muka orang.. hehe
[saya buat besa ja lah, sebab saya tahu dia junior.. huu~]


lepas dah jumpa adik, barulah kawan saya bagitau budak tadi tu salah sorang penasyid, yang suara paling lunak skali dalam kump penasyid jr.........
........................ting!.....................
[anda dapat melihat kegembiraan bersinar di wajah saya lepas tu.. alhamdulillah akhirnya saya dapat berjumpa n bercakap [secara langsung] dengan penasyid kegemaran saya :P ]


haha, sengal2! 
*mungkin saya patut fikir semula untuk mengambil orang yang muda bertahun2 daripada saya agar menjadi bakal suami saye.. heee*


btw, pernah sekali masa form4, n adik lelaki saya form2, kami naik bas skali, duk sebelah [dah nama pun adik beradik] 
datang kawan2 adik saya, depa cakap "eit, tu awek hang ka?"


"oit! bukanlah, kakak akulah.."


"tipuu.."


"ish, orang cakap tak caya!"


p/s: wajah kami adik beradik lebih kurang tak sama la, pi mana2 mesti orang pelik kenapa tak sama, cuma beberapa orang ja yang akan cakap muka kami sama ja.. tapi saya tahu di mana persamaan wajah kami adik beradik :D
n muka saya sama cam mak ndak saya.. hoho~


Amaran: keseluruhan cerita di atas adalah perkara yang melalaikan aka lagha, so, diharap datok nenek, makcik pakcik, kakak abang, n adik2 semua jangan meniru perangai ini.. harap maklum :D


Wallahu a'alam


gravatar

Assallamu'alaikum Wr. Wb.
Hi friend, peace...
Your blog very interesting.
If you willing visit my blog, and read my article at http://sosiologidakwah.blogspot.com
And... thanks.

Mengarut3